Handleiding bij het invullen

Dit artikel gaat over het invullen van de Sterrenscore. Om de Sterrenscore te bepalen, is de inhoudelijke behandeling van het onderzoeksvoorstel afgerond. (Zie dit artikel <link> over de volgorde van de stappen.  Zie ook deze tips <link> over het bespreken van onderzoeksvoorstellen.)

Bedenk dat de vragen in de Sterrenscore speciaal vragen naar hoe jullie vinden dat het gaat.

Vooraf

  1. In de email die je van de onderzoeker hebt ontvangen, staat een ‘SterrenLink’. Dit is een link naar een online tool. Elk onderzoeksvoorstel heeft een eigen Sterrenlink. Je kunt de link dus maar 1 keer gebruiken. Als je geen SterrenLink ontvangen hebt speciaal voor dit onderzoek, dan kun je het formulier niet invullen. Vraag dan eerst bij de onderzoeker om de SterrenLink.
  2. Spreek binnen je vereniging of patiëntengroep af hoe jullie het invullen aanpakken. Bepaal wie de score invult en opstuurt. Per vereniging stuur je maar 1 formulier in, dus ook maar 1 persoon vult het in voor de hele vereniging.
  3. Bespreek met elkaar hoeveel sterren het voorstel voor je gevoel verdient. Het is handig om dit van tevoren te bespreken. Bespreek eventueel eerst de betekenis van het aantal sterren met elkaar.
  4. Het formulier is alleen online in te vullen. Dat kan op een tablet of een laptop of een grote computer. Op een smartfoon werkt het niet goed. Tijdens het invullen heb je geen internet-verbinding nodig. Maar: voor het afsluiten en versturen van de uitslag wel! Dus als je op de knop ‘Afronden’ drukt.

De vragen beantwoorden

  1. Er zijn verschillende soorten vragen. Soms heb je de keuze tussen ja en nee. Soms zijn er meerdere antwoorden gegeven. Misschien staat er geen antwoord bij dat precies goed is. Kies dan het antwoord dat het beste past.
  2. In sommige antwoorden staat een sterretje*. Dan staat er boven de antwoorden een toelichting.Schermafbeelding 2016-02-02 om 10.28.50
  3. Zolang je niet op ‘Afronden’ drukt, aan het einde van de vragenlijst, kun je nog terugbladeren naar vorige vragen.

 

Na het invullen

  1. Na het ‘Afronden’ van de Vragenlijst wordt de Sterrenscore automatisch berekend. Je krijgt de score alvast te zien. Dit is alleen voor jullie zelf. Binnen 48 uur ontvang je per email een pdf met het ‘officiële’ Sterrenscore certificaat. De onderzoeker krijgt het certificaat ook.  De onderzoeker stuurt het Sterrenscore certificaat als bijlage bij de aanvraag naar het fonds.

 

Advertenties